Avbytare: Sebastian Lindahl, Joppe Nilsson, Robin 86 Mårtensson, Adam Norén och Patrik Lippe.

Carl Odell ut - Robin 89 Mårtensson in 64 min
Fredrik Odell ut - Philip Marklund in 71 min
André Andersson ut - Martin Silvhed in 73 min

MATCHKOMMENTARER
Med ett otroligt tufft spelschema med seriematch mot BK Höllviken på måndagen, DM mot Olympic på onsdagen och seriematch mot IFK Malmö på fredagen gjorde ÖT Smygehuk hela 9 ändringar jämfört med startelvan senast. Hela 6 spelare hade inte spelat en minut i seriespelet tidigare i år och därmed blir det såklart tufft för våra "reserver" mot ett nästan helt ordinarie division 3 lag i Olympic. Redan i den 3:e minuten kommer en Olympicspelare fri till vänster i vårt straffområde och hans (miss)lyckade skott blir istället till en perfekt passning på bortre stolpen till en helt fri Olympicforward (i starkt misstänkt offsideposition) som enkelt kan slå in 0-1 i mål. Mardrömsstart för vårt orutinerade lag. Olympic rullar mycket boll och vi har det riktigt tufft inledningsvis att få kontroll på bollen. Tempot är dock inte det högsta i matchen. I den 17:e minuten slår Olympic en genomskärare där en Olympicspelare kommer fri och lobbar kallt bollen över den utrusande Johannes Jönsson och in i mål till 0-2. I den 20:e minuten har ÖT Smygehuk sitt första avslut i matchen där Martin Silvhed från långt håll testar skott dock utan några större problem för målvakten. I den 24:e minuten kommer Olympic runt på högerkanten och slår ett inlägg som direktskarvas in i mål vid bortre stolpen till 0-3 och ridå ner. I den 30:e minuten gör Johannes Jönsson en utmärkt räddning när han räddar ett friläge. I den 39:e minuten gör Johannes Jönsson en fin räddning på nick efter hörna. I den 41:a minuten slår Fredrik Sjöstedt ett inlägg som Joel Jakobsson når högst på men Joels nick går utanför. 0-3 i paus och 5 byten är gjorda för att vila på krafterna. ÖT Smygehuk inleder den andra halvleken på ett mycket bra sätt där vi rullar runt fint och nu är det Olympics tur att jaga boll lite. Våra första 15 minuter av andra halvlek är riktigt bra men de heta målchanserna uteblir. Istället kontrar Olympic i den 60:e minuten då de kommer 2 mot 1 och man spelar i sidled till en fri spelare som igen ur misstänkt offsideposition rakar in 0-4. Samma Olympicspelare har nu gjort alla 4 målen. En sylvass straffområdesspelare som inte tar många löpsteg i onödan utan befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Spelet jämnas nu ut lite och Olympic börjar gnälla i varje närkamp och viftar med händerna efter gula kort. Domaren gjorde det dock bra och det måste varit en väldigt enkel match att dömma med få närkamper och endast ett gult kort utdelat till en Olympicspelare. Matcher slutar 0-4 och DM äventyret är över för denna gången. Målvakten Johannes Jönsson tillika juniorspelare var riktigt duktig och svarade för en hel del fina ingripanden. I nästa match väntar IFK Malmö på fredagen den 17:e maj klockan 19:00 på Malmö Stadion.